понедељак, 18. јануар 2010.

Prvotimci vrhunski spremni


U petak su crno-beli obavili prozivku i od prvog trenutka pripreme su krenule 200 na sat. To je moguće upravo zato jer su igrači dobili plan rada za vreme pauze i svi su ga odradili bez ostatka, pa je stepen spremnosti uslovio i omogućio da se odmah krene punom parom.


Kako su počele pripreme, tako su igrači podeljeni u dve grupe, koje su sukcesivno u dva dana trenirali i posećivali „Vita maksimu“ , gde Partizan već godinama obavlja funkcionalna i medicinska testiranja. Pored ovih testova, od ove godine je uvedena novina, pa će tako tako ceo takmičarski pogon biti podvrgnut i psihološkim testovima, a njih će obaviti prof dr Ljubiša Lazarević iz republičkog instituta za sport. Kako su obavljeni testovi i kakvi su rezultati istih, priupitali smo našeg lekara dr Seada Malićevića.


Poslušajte dr Seada Malićevića

http://www.webtv.rs/video/embed.asp?HRpiJroLtCzuJpMTTzenI+5U9Kot3MBFzxcEPTbmwR4=

Subota je bio poslednji dan (zbog testiranja u Vitra maksimi) kada se radilo jednom dnevno, a od danas, pa do odlaska u Antaliju, rad će biti celodnevan. Ekipa će bukvalno po ceo dan boraviti u Zemunelu, a danas ih je posetio i predsednik kluba Dragan Đurić, koji je zajedno sa kordinatorom Albertom Nađom nadgledao „izvođenje radova na terenu“.


Danas je jutarnji trening počeo zagrevanjem u teretani, da bi se potom prešlo na teren, gde je kondicioni trener Miša Filipović nastavio sa zagrevanjem i istezanjem, a onda je Stevanović preuzeo loptu i krenuo je rad sa loptom.
Da ne ulazimo u detalje onoga šta će biti odrađeno, ali da se primetiti da prvotimci ova prva 3 dana priprema podnose bez problema, što može da bude dobar nagoveštaj. Od jutrošnjeg treninga ceo pogon je na okupu, osim Moreire, čiji se dolazak očekuje danas popodne i po rečima predsednika kluba Đurića, on bi trebalo da se sutra stavi na raspolaganje trenerima. Ukoliko bude suprotno, zna se, sledi kazna po novousvojenom pravilniku, a po onome što smo videli u njemu, nije preporučljivo da se bilo ko „upisuje u njegove fusnote“, jer su kazne zaista drakonske.


Na pitanje prisutnih novinara, zbog čega Moreira kasni na početak priprema, predsednik Đurić je pojasnio da je on dobio slobodno od direktora Tomića i trenera Stevanovića do 17. januara, pa shodno tome i treba očekivati njegov dolazak tokom sutrašnjeg dana.

Нема коментара:

Постави коментар