четвртак, 17. јун 2010.

Partizan pobedio Hemofarm posle opšte tuče!


Košarkaši Partizana su u drugom meču finala plej ofa pobedili Hemofarm rezultatom 86:81 (22:21, 17:15, 18:29, 24:21), a skandalozan meč je obeležila opšta tuča igrača minut pre kraja koja se prenela i na tribine. Utakmica je posle prekida ipak nastavljena, a završena je igrom tri na tri zbog isključenja svih ostalih igrača!



Do opšte tuče na parketu je došlo na 1:14 do kraja naelektrisanog duela punog koškanja, posle žestokog duela Aleksandra Marića i Katića pod košem. Rezultat je bio 80:78, ali je on brzo pao u drugi plan.



Čini se da bi se obračun možda i smirio, jer još nije bilo pravog pesničenja, ali su ubrzo priskočili svi igrači, pa čak i navijači. Najdeblji kraj je izvukao Jan Veseli, koji je na stratu incidenta pokušao da razdvoji zaraćene strane, ali se ubrzo sve otelo kontroli. Veseli je posle duela sa Jagodnikom ostao bez dva zuba.



Uletela je praktično cela klupa Vrščana, navijači, a tuča u kojoj se nije znalo ko koga udara potrajala je nekoliko minuta. Da stvar bude gora, proširena je i na tribine.



Situaciju je na kraju morala da smiruje policija!



Meč je konačno nastavljen, ali igrom "tri na tri". Na terenu su ostali samo Krstović, Marković, Hil za Hemofarm i Veseli, Mekejleb i Roberts za Partizan, jer su svi ostali isključeni!





Što se meča tiče, on je u prvom poluvremenu bio egal. Partizan se uzdao u skok u napadu i raspoložene Marića i Mekejleba, dok je Hemofarm odgovarao timskom igrom i koristio nepreciznost Beograđana.



Crno-bele je krenuo šut u trećoj četvrtini, kada su preuzeli kontrolu i sredinom četvrtog dela došli do dvocifrene razlike. Međutim, puleni Duška Vujoševića su se opustili, što su Vrščani iskoristili i anulirali razliku. To je dodatno zagrejalo prilično vruću situaciju na parketu, a sve je kulminiralo sukobom Marića i Katića posle koga je izbila opšta tuča.



Najefikasniji među Beograđanima su bili Mekejleb sa 23 i Marić sa 18 poena, dok je kod Hemofarma najviše poena postigao Marković - 18.



Partizan će u petak za kada je zakazan treći meč plej-ofa imati priliku da osvoji devetu uzastupnu titulu.

Нема коментара:

Постави коментар