уторак, 22. децембар 2009.


Dragan Đurić novi predsednik Partizana



Na večerašnjoj Skupštini FK Partizan, koja je održana u Sali za sastanke SC Partizan – Teleoptik u Zemunu, uz prisustvo 57 članova, dosadašnji predsednik Dragan Đurić dobio je poverenje većine članova Skupštine (43) i ponovo je izabran za predsednika FK Partizan u sledećem mandatnom periodu od 5 godina. Jedan glas je otišao njegovom konkurentu Savi Miloševiću (Tumbaković), a ostali su bili uzdržani.
- Zahvaljujem se ljudima iz Upravnog odbora s kojima sam sarađivao dve godine, a vama obećavam da ću uraditi sve da Partizan bude tamo gde mu je i mestou narednom periodu. Smatram da bi već od sutra trebalo svi zajedno da sednemo, i Sava sa nama, da se ujedinimo za dobro Partizana.

Poraženi Milošević je kratko procedio:
-Nemam komentar!

Inače celoj proceduri izbora predsednika prethodilo je izlaganje programa dvojice kandidata za predsednika u kojima su iscrpno izneli svoje vizije budućeg Partizana.

Đurićevim Programom predviđena je realizacija 11 projekata, a na prvom mestu nalazi se izgradnja novog stadiona "crno-belih", čiji je prvi projekat predstavljen javnosti još 2000. godine posle transfera Mateje Kežmana u PSV iz Ajndhovena.
Predsednik FK Partizan je među prioritete prvog tima svrstao osvajanje “duple krune” i konstantno učešće u evropskim kupovima, kao i potpunu sportsku integraciju sa FK Teleoptik, filijalom "crno-belih" koja je jesenji deo sezone u Prvoj ligi Srbije okončala na drugom mestu i nalazi se blizu plasmana u Superligu.
Mogući izgled budućeg stadiona Partizana
Foto: marazzi-paul.com

Kada je o strateškim ciljevima novog/starog predsednika Partizana reč, u svom Programu on navodi neophodnost da FK Partizan bude fudbalski lider regiona, ističe bolji rad na organizacionoj i finansijskoj stabilnosti, jačanje brenda i konstantnu komunikaciju sa navijačima, komercijalizaciju svih prava kluba, stvaranje “fabrike talenata”, stratešku saradnju sa medijima i povećanje broja gledalaca na tribinama.
Akcionim planom Dragana Đurića ustanovljeno je 11 prioriteta: prvi tim, omladinska škola, organizaciona struktura, finansije, marketing, komunikacije, infrastruktura, biznis model, odnosi sa institucijama, odnosi sa lokalnom zajednicom i privatizacija.
Ovim Akcionom planom predsednik Partizana kao ciljeve prvog tima postavlja osvajanje “duple krune” u domaćim takmičenjima i konstantno prisustvo u međunarodnim takmičenjima, Ligi šampiona i Ligi Evropa, a zadaci koje će Đurić obavljati sa svojim saradnicima u upravi predviđaju: stvaranje optimalnih uslova za svaki prelazni rok, saradnju sa FSS i prisustvo prvotimaca u nacionalnom timu, potpunu sportsku integraciju sa FK Teleoptik, planiranje kvalitetnih priprema, razvoj skauting službe u Srbiji, na teritoriji bivše Jugoslavije, u Africi i Južnoj Americi, a predviđena je i koordinacija rada mlađih selekcija i prvog tima, kao i implementacija moderne tehnologije.

Нема коментара:

Постави коментар